You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2015

  Radio- en televisiepionier Joe Franklin overlijdt op 88-jarige leeftijd. Hij werd de vader van de tv-talkshow genoemd en was een voorloper van bekende namen als Jay Leno en David Letterman. Zijn talkshow startte reeds in 1950. Opvallend was wel dat hij ook minder bekende personen interviewde omdat de budgetten destijds ontoereikend waren om steeds grote namen te strikken.

 • 1987

  Het nummer "Walking Down Your Street" van de Bangles, hun vierde nummer uit het album "Different Light" staat op de 16de plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1987

  Het nummer "A Trick Of The Night" van Bananarama bereikt de 76ste plaats in de Amerikaanse hitlijst.

 • 1981

  Het Adam & The Ants-album "Kings Of The Wild Frontier" staat op kop in de Engelse hitlijst.

 • 1981

  Het goedverkopende album "Aerosmith's Greatest Hits" van Aerosmith bereikt een 53ste plaats in de Amerikaanse hitlijst. (gedurende deze maand belandt Tyler in het ziekenhuis ten gevolge van een zwaar motorongeval)

 • 1980

  De huidige Ants scheuren af van Adam op het moment dat McLaren Ashman, Gorman en Barbe samenbrengt met zangeres Annabella Lwin om zo de groep Bow Wow Wow te vormen. (nadat Bow Wow Wow in 983 split, vormt het trio de groep Chiefs Of Relief en brent een album uit in West-Duitsland. Nadien zullen Gorman en Barbe samenwerken als Atom Age, waarna Gorman de leiding krijgt bij LRG Studios voor 3 jaar. Barbe speelt voor korte tijd bij Pimp Floyd en drubt bij Crazy Little Trees en bij soulzanger Delphi.)

 • 1978

  The Ants neemt opnieuw de singles "Deutscher Girls" en "Plasic Surgery" op voor Jubilee, maar met de nieuwe drummer Johnny Bivouac.

 • 1970

  Shocking Blue, met zangeres Mariska Veres en gitarist/componist Robbie Van Leeuwen, bereikte met Mighty Joe voor de eerste maal de nummer 1 in de Nederlandse Top 40, en hield die plaats 2 weken lang vast.

<div id="pebbleSplash"> <script type="text/javascript"> adhese.tag({ format: "Splash", publication:"showbizzsite", location: "others",}); </script> </div>